• Početna>
  • Vesti>

Humanitarna izložba radova sa grnčarskih radionica u Domu kulture Gračanica 23. decembra

Foto: Dom kulture Gračanica

Dom kulture “Gračanica” organizuje humanitarno-prodajnu izložbu radova sa grnčarskih radionica koja će biti održana u petak (23. decembar). Kako je najavljeno, izložba radova osoba sa invaliditetom biće održana u 13 časova, dok će izložba dečijih radova biti otvorena u 19 časova.

U toku oktobra i novembra meseca održane su dve grnčarske radionice, radionica za decu „Vredne ruke“ i radionica za osobe sa invaliditetom. Jedan od glavnih ciljeva ovih radionica bio je i osnaživanje socijalnih veština i mogućnost da pokažu svoju kreativnost, maštovitost i talenat, navode iz Doma kulture.

Predavač na ovim radionicama bio je Dobrivoje Furunović primenjeni umetnik – keramičar, koji je o radu sa decom rekao: „Deca su kroz igru izražavala svoje kreativne sposobnosti, a njihove ruke su od gline oblikovale maštovite i neobične predmete i oblike. Grnčarija nastala na tim radionica je originalna, vredna i upotrebljiva.“

Izložbe će imati humanitarni karakter, novac prikupljen na izložbi dečijih radova biće uplaćen za lečenje Sare Prljinčević, a novac prikupljen sa izložbe grnčarskih radova za osobe sa invaliditetom biće uplaćen socijalnoj ustanovi „Kuća za omladinu“ iz Gračanice.

Comments

Pročitaj još