• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vreme ja da Kurtijeva spirala nasilja bude prekinuta i da se Srbima na KiM omogući da žive bez straha i terora

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da barikade na severu Kosova i Metohije za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista, kojima je jedini cilj, kako se navodi, etnički čisto Kosovo i Metohija.

“Dobro bi bilo da Kurti bude u kordinaciji sa samim sobom i da odmah oslobodi Dejana Pantića, da povuče policijske specijalace sa dugim cevima sa severa KiM koji tu ne mogu biti prisutni, kao i da ukine spiskove za progon i hapšenje Srba. A svakako i da ispuni obavezu Prištine i formira Zajednicu srpskih opština” navodi Petković.

Kako u svom saopštenju ističe Petković, zadatak KFOR-a nije kako to misli Kurti da sa njim kordinira akcije protiv Srba niti da uklanja barikade, već da u skladu sa poverenim mandatom, garantuje bezbednost Srbima na KiM.

“Neka Kurti ne pomišlja na to da nasiljem uklanja barikade, jer one su prvobitno i postavljene kao odgovor na nasilje, a svaki novi nasilni potez sa Kurtijeve strane pretio bi da izazove eskalaciju koja se ne bi mogla kontrolisati” dodao je Petković.

“Vreme ja da Kurtijeva spirala nasilja bude prekinuta i da se Srbima na Kosovu i Metohiji, najugroženijoj nacionalnoj grupi na tlu savremene Evrope, omogući da žive u normalnim uslovima i bez konstantnog straha od nasilja i terora” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još