• Početna>
  • Vesti>

Petković povodom Nikoljdana: Srbi na KiM su nam svima danas veroučitelji

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković čestitao je danas krsnu slavu svim srpskim porodicama, posebno na Kosovu i Metohiji, koje slave Svetog Nikolu, rekaši da je srpski narod na Kosovu i Metohiji čuvar naše pravoslavne baštine i običaja.

“…I danas, kada u izazovnim trenucima ovaj veliki praznik obeležava na putevima, na barikadama, pod šatorima, potvrđuje da je dosledno na stazi miroljubive hrišćanske vrline. Ceo srpski narod je danas sa našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, ujedinjen u želji da se očuvaju naši zajednički srpski hrišćanski i pravoslavni temelji. Srpski narod je opstao kao kolektiv zato što je svoju kulturu i običaje čuvao i onda kada to nije bilo lako, i Srbi na Kosovu i Metohiji pokazuju snagu i rešenost dostojnu naših predaka, braneći ne samo svoja prava i slobodu, već i identitet i vrednosnu vertikalu vaskolikog Srpstva” naveo je Petković.

Dalje u čestitki, Petković kaže da su Srbi na Kosovu i Metohiji, progonjeni kao ranohrišćani, svima danas veroučitelji, jer svedoče šta znači biti hrišćanin na delu.

“U nadi da će im biti dozvoljeno da slavu obeleže bez provokacija i incidenata, i moleći se da nam Sveti Nikola bude na pomoći, svim svečarima na Kosovu i Metohiji želim srećan i blagosloven praznik” stoji u čestitki.

Comments

Pročitaj još