Radio Kim obeležava 22 godine postojanja

RTV Kim

Radio Kim u Čaglavici navršava 22 godinu od osnivanja. Više od dve decenije ovaj medij ne posustaje u borbi za slobodno, objektivno i nepristrasno izveštavanje.

Glavni i odgovorni urednik Goran Avramović kaže da je najponosniji na činjenicu da se Radio Kim menjao u skladu sa svim mogućim i nemogućim zahtevima koji su se postavljali pred ovaj nezavisni medij.

“Počev od onih koje nosi život pa do onih koje nosi razvoj modernih komunikacija, mislim da smo uspeli vrlo dobro da se snađemo i da se snalazimo i dalje u svemu tome. Naravno nikako ne smemo zaboraviti tu sve one ljude koji su za sve ove godine prošli kroz Radio Kim i nadam se i mislim na neke nove ljude koji će doći”.

Radio Kim ostaje otvoren i pouzdan za svoju publiku, pratioce, slušaoce, čitaoce i gledaoce. U tom smislu direktor Isak Vorgučić ističe borbu protiv dezinformacija.

“U toku protekle godine Radio Kim se naročito posvetio borbi protiv lažnih vesti u saradnji sa partnerima nekoliko nezavisnih medija na srpskom jeziku na Kosovu. Stvorili smo koaliciju (Radio Goraždevac, portal KoSSev, Radio Kontakt plus i Radio Mitrovica sever) koja vrlo brzo detektuje i razotkriva netačne informacije. Smatram da je to od presudnog značaja za kosovske Srbe kojima se naročito tokom proteklih meseci plasiraju dezinformacije. Jedno od težišta našeg rada i u narednom biće borba protiv tabloidnog novinarstva”, naglasio je Vorgučić.

Sa njim se slaže i glavni i odgovorni urednik Avramović, a na pitanje – “Koliko je teško u današnje vreme opstati kao nezavisan medij?”, odgovara:

„Teško je ili lako kao i sve drugo u životu ako postoji odlučnost, ljubav, misija onda sve te teškoće koje se stavljaju pred nas, pred našu publiku budu lakše prevaziđene i lakše se dođe do cilja, ukoliko toga nema naravno sve je besmisleno“.

Avramović najavljuje jačanje i unapređivanje pristupa Kim-u na internetu.

“Ja se nadam pre proleća dolazi i novi portal sa nekakvim novim opcijama i sadržajima. A ono na šta već polako počinjemo da radimo, to je formatiranje muzičkog programa Radija Kim-a koji može i koji će moći dalje da se prati putem interneta. Možda je pravo vreme i pravi trenutak da kažemo da će taj program biti podeljen u dva bloka od po 12 sati. U prvom od 7 ujutru do 19 uveče će se slušati samo tzv. domaća muzika, dakle YU i EX YU rokenrol plus sve ono što je nastalo po državama bivše Jugoslavije nakon njenog raspada, a on 19 do 7 ujutru slušaće se strana muzika i to pretežno rokenrol“, kaže Avramović.

Posle duže pauze publika će od januara moći ponovo da gleda i sluša društveno političku emisiju “Dogovor!?” autorke i voditeljke Zorice Vorgučić.

Comments

Pročitaj još