• Početna>
  • Vesti>

Opština Gračanica obezbedila ogrev za nekoliko ustanova

Foto Radio Gračanica

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić posetila je danas zajedno sa direktoricom opštinskog odeljenja obrazovanja Brankicom Nićić Ugljare gde je tamošnjem dečijem vrtiću „Naša Radost“ isporučeno tri tone peleta.

„Deca su naše najveće blago, naša radost i na listi su svih prioriteta opštine Gračanica. Nalazimo se u vremenu energetske krize i svi smo svesni koliko je lepo u ovim hladnim zimskim danima imati tople radijatore. Upravo zbog toga nastavljamo sa isporukom ogreva danas ovde vrtiću u Ugljaru gde smo doneli 3 tone peleta kako bi deci boravak bio prijatan i kako bi im sve prostorije bile tople“, istakla je predsednica Šubarić .

Predsednica opštine Gračanica je istakla da će zajedno sa Kancelarijom za KiM i  u  narednom periodu biti obezbeđen ogrev gde je potrebno kako bi prostorije bile tople do kraja zimske sezone.

Vesna Martinović direktorica predškolske ustanove „Naša radost“ zahvalila se opštini Gračanica i PO Kosovo polje što su imalai razumevanje i što su odmah pozitivno odgovorili  na zahtev da se obezbedi pelet.Ovu ustanovu pohađa ukupno 60 mališana u Ugljaru i isturenim  objektima u Batusu i Kuzminu.

„Naš vaspitno obrazovni  rad i boravak dece u vrtiću sada nije doveden u pitanje jer imamo dovoljnu količinu peleta za jedan period. U ovim hladnim danima to je nešto što nam je bilo najpotrebnije“, kazala je Martinović.

Ogrev je danas uručen i Romskom obrazovnom centru Gračanici i 5 m Romskom edukativnom centru u Preocu. Pelet i drva dopremljena su i Centru za socijalni rad, Dijagnostičkom centru, Kući za omladinu, Domu za stara lica kao i Domovima kulture u Sušici i Badovcu.

Comments

Pročitaj još