• Početna>
  • Vesti>

Sastanak ministra Vučevića sa ambasadorom Republike Jermenije 

Foto: Instagram

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Republike Jermenije na nerezidencijalnoj osnovi u Srbiji Ašotom Hovakimijanom. 

Ministar Vučević zahvalio je na stalnoj podršci koju Jermenija pruža očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i zaštiti njenih nacionalnih interesa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Istako je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija, kao i naše napore da rešimo sva otvorena pitanja na Kosovu i Metohiji mirnim putem, kroz dijalog zainteresovanih strana.

Ambasador Hovakimijan zahvalio je na prijemu i ličnom angažovanju da se dostojno obeleži godišnjica stradanja srpskih vazduhoplovaca koji su prenosili humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu Jermenije nakon zemljotresa 1988. godine. On je napomenuo da jermenski narod izuzetno ceni žrtvu tih hrabrih ljudi te da je u tom cilju i organizovana ceremonija 12. decembra u Novom Sadu i Beogradu kako se ovaj plemeniti gest ne bi zaboravio.

Comments

Pročitaj još