• Početna>
  • Vesti>

Porodica Dejana Pantića u očaju posle izjave šefa Euleksa; apel nadležnima da mu omoguće pravo na poziv porodici

Privatna arhiva

Suzana Pantić, supruga uhapšenog Dejana Pantića izjavila je za Radio Mitrovica sever da su očajni, posle večerašnje izjave šefa Euleksa Larsa Gunar Vigemarka da ima kontradiktorne informacije u vezi sa tim da li je njenom suprugu dostavljena terapija ili ne, i da Euleks ne zna gde se tačno nalazi.

“Peti dan od hapšenja supruga, ni deca, ni ja još uvek nismo čuli Dejanov glas, niti je dobio pravo na poziv, niti znamo gde je, da li je dobro, da li je dobio terapiju. Današnjom izjavom policije da je dobio lekove, bili smo ohrabreni, ali posle izjave šefa Euleksa, mi smo očajni i nemoćni” rekla je Suzana Pantić.

Ona je apelovala na sve relevantne institucije, međunarodnu zajednicu, organizacije koje se bore za ljudska prava, da se angažuju i zahtevaju od nadležnih da Dejanu omoguće da se javi porodici jednim telefonskim pozivom, a da u pritvoru bude adekvatno tretiran uz dostavljanje propisane terapije.

Porodica poziva nadležne pravosudne institucije da ih bez odlaganja obaveste gde se Dejan nakon privođenja nalazi i da li je prebačen u neki od zatvora na Kosovu, nakon što sigurno znaju da je je duže od 48 sati proveo na stolici u specijalnoj bazi policije na Jarinju.

Porodica je zahvalna državnom vrhu Srbije i svim građanima koji pružaju podršku u njihovoj borbi.

Dejan Pantić uhapšen je 10.decembra na prelazu Jarinje, a dva dana kasnije sudija mu je posle saslušanja putem video veze odredio pritvor do 30 dana, pod sumnjom da je učestvovao u napadu na prostorije i osoblje Centralne izborne komisije u Severnoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još