• Početna>
  • Vesti>

Dačić sa šeficom Unmika: Dijalog jedini način za rešavanje aktuelnog problema

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa specijalnom predstavnicom generalnog sekretara UN i šeficom Unmika Karolinom Zijade,  saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Sagovornici su se složili da je pred svim stranama težak zadatak, ali i da je dijalog jedini način za konstruktivno rešavanje aktuelnog problema, navodi se u saopštenju. 

Dačić je rekao da je za Srbiju UN najznačajnija međunarodna organizacija u kontekstu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i da su on lično i Republika Srbija posvećeni nastavku saradnje sa Unmika,.

Naglasio je da je prioritet Republike Srbije postizanje kompromisnih rešenja za mnoga životna pitanja na KiM, s obzirom da je od potpisivanja Briselskog sporazuma prošlo devet godina, a i dalje nema napretka u implementaciji obaveza koje je preuzela druga strana, pre svega u vezi sa osnivanjem Zajednice srpskih opština.

Karolin Zijade je čestitala Ivici Dačiću na ponovnom postavljenu na mesto prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova.

Zahvalila je na podršci radu i otvorenosti za saradnju sa Unmikom i Kforom i izrazila i svoju ličnu posvećenost unapređenju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi procesu pomirenja.

Comments

Pročitaj još