• Početna>
  • Vesti>

Simić: Pritvaranje Pantića klasično institucionalno nasilje sa ciljem progona srpskog naroda na KiM

Foto: Fejsbuk

U postupku u kome tužilaštvo nije predočilo nijedan dokaz protiv Dejana Pantića, koga očigledno kosovska policija drži na nepoznatoj lokacija poput otmičara, kosovski sud je po principu “kadija te tuži, kadija ti sudi” odredio jednomesečni pritvor, saopštio je na svom Fejsbuk profilu potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

“Deluje nerealno u 21. veku na tlu Evrope, ali je na ovim prostorima to svakodnevica, gospodin Pantić od trenutka kada je otet od strane kosovske policije nije imao kontakt sa svojom porodicom i advokatom, niti mu je omogućeno da ih obavesti gde se nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju, imajući u vidu da je težak srčani bolesnik” ističe Simić.

Kako navodi Simić, u takvim okolnostima, više je nego očigledno da ovo nije pravni proces već klasično institucionalno nasilje, sa ciljem neskrivenog progona srpskog naroda na ovim prostorima.

“Porodice Adžić i Pantić danima prolaze agoniju jer su njihovi članovi krivi jer su Srbi, i zato jer gospoda međunarodni predstavnici ne haju za patnje našeg naroda” naveo je Simić.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić je podvukao da je hapšenje Srba na osnovu nekakvih tajnih spiskova Prištine sramota na obrazu međunarodne zajednice koja nijednim gestom ni izjavom nije osudila ovakav pritisak na Srbe.

“Poštovana gospodo Dejan Pantić je nevin, kao i Miljan Adžić i svi ostali koje je Priština stavila na spisak za hapšenje i zahtevamo da najhitnije zaustavite ovakav progon koji destabilizuje prilike na terenu” naveo je potpredsednik Srpske liste Igor Simić na Fejsbuku.

Comments

Pročitaj još