• Početna>
  • Vesti>

KP: Iz bezbednosnih razloga privremeno zatvoreni prelazi Jarinje i Brnjak

Foto: Radio Mitrovica sever ( Jarinje, arhiva)

Kosovska policijska služba prosledila je saopštenje u kome stoji da je uz pomoć intenzivnih istražnih radnji i angažovanja policije, danas na administrativnom prelazu Jarinje zadržan osumnjičeni D. P. , takođe bivši pripadnik kosovske policije, zbog sumnje da je umešan u krivična dela terorizma i napad na ustavni poredak.

“Osumnjičeni je učestvovao u organizovanju napada na kancelarije Opštinske izborne komisije, službenike komisije i Kosovske policije”, kaže se u saopštenju.

Zbog privođenja osumnjičenog pred pravosudne organe, u popodnevnim satima okupljene grupe su postavile barikade sa vozilima i teškom opremom. Blokirani su uglavnom magistralni putevi u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, i onemogućeno kretanje građana i robe.

“Na osnovu policijskih procena, kao i mera predostrožnosti, dok ima blokada na putu u pravcu administratibnih prelaza Jarinje i Brnjak, Kosovska policija je sada privremeno zatvorila oba prelaza za saobraćaj. Pošto su sada oba administrativna prelaza na severu Kosova zbog barikada zatvorena za saobraćaj, građani se pozivaju da za saobraćaj koriste i druge prelaze”, poručuju izkosovske policije.

“Policija Kosova poziva građane da ne nasedaju na pozive ili eventualne provokacije, već da sarađuju sa Kosovskom policijom, koja će nastaviti da se zalaže za obezbeđenje svih građana bez razlike, izvođenje pred lice pravde osumnjičenih lica, kao i očuvanje ustavnog poretka Kosova”, stoji u saopštenju kosovske policije.

Comments

Pročitaj još