• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini

Povodom poslednjih dešavanja u Velikoj Hoči i na severu Kosova, Srpska lista je izdala saopštenje u kome osuđuje, kako se navodi “sinhronizovani napad Aljbina Kurtija protiv Srba i na severu i na jugu Kosova i Metohije sa ciljem proterivanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta”.

“Nasrtaji Kurtijevih specijalaca na poštene srpske porodice u Velikoj Hoči koje teškom mukom obrađujući svoju zemlju hrane svoju decu i porodice, kao i upad u obdanište u Leposaviću dok deca spavaju, delo je sistematske kampanje protiv srpskog naroda, sa ciljem zastrašivanja čime se još više podižu tenzije na ovim prostorima” stoji u saopštenju.

Napomenimo da je juče u pojedinim medijima objavljena vest o navodnom upadu Kforovih jedinica u dvorište vrtića u Leposaviću, nakon čega je kasnije Kfor obrazložio da se ne radi o upadu, već da su  pripadnici američkog Kfora “slučajno skrenuli u pogrešnu ulicu”, odnosno ćorsokak, te da zbog jezičke barijere, nisu mogli osoblju vrtića da objasne o čemu se radi. Misija Kfor je uputila izvinjenje.

U daljem tekstu saopštenja iz Srpske liste traže reakciju međunarodne zajednice, između ostalog i na ovaj događaj u Leposaviću, uprkos obrazloženju i izvinjenju Kfora.

“Danas Kurtijevi specijalci čizmama gaze srpski hleb i grozdove koje su naši građani mukom uzgajali u nadi da će u miru moći da opstanu i žive pošteno od svog rada. Prestrašuju svojim oklopnim vozilima srpsku decu dok su u vrtiću bez ikakve reakcije međunarodnih predstavnika. Teror kojim smo kao narod izloženi na Kosovu i Metohiji više niko ne može da trpi. Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje i zaustavi ludilo koje vlada u Prištini a koje može da izazove haos na ovim prostorima. Tiranija i teror Aljbina Kurtija se mora zaustaviti jer se njegovim nasilnim akcijama i provokacijama mesecima unazad ugrožava mir, a to se ne sme dozvoliti, niti se sme prećutati” stoji u saopštenju.

Comments

Pročitaj još