• Početna>
  • Vesti>

Šubarić: Ulaganje u zdravstveni sistem je prioritet naše opštine

RTV Gracanica

Služba Hitne pomoći Doma zdravlja Gračanica u Lapljem Selu danas je bogatija za vrednu opremu koju im je uručila predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić zajedno sa direktorom odeljenja za zdravstvo Aleksandrom Popovićem.

„Ulaganje u zdravstveni sistem je prioritet naše opštine jer unapređenjem zdravstva unapređujemo budućnost naših građana. Cilj nam je da naši građani imaju kvalitetan i dug život“, kazala je Šubarić uručujući vrednu opremu Službi Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Gračanica u Lapljem Selu.

Donacija je obezbeđena preko Svetske banke koja je odvojila podjednaku pomoć u iznosu od 16 hiljada evra za 36 opština. Deo ove donacije, namenjen opštini Gračanica, već je uručen Internom odeljenju u Lapljem Selu a danas i Hitnoj pomoći.

„Radi se o defibrilatoru, tri torbe za hitnu pomoć od kojih je jedna kompletno opremljena, jednu torbu za imobilizaciju sa opremom, dva pulsna oksimetra, krevet i kolica za sanitetsko vozilo, uređaj za KPR, dve boce za kiseonik. Ostatak opreme putem ove donacije biće dodeljen Kliničko bolničkom centru odnosno odeljenju za hirurgiju i odeljenju  ginekologije a ukoliko se ukaže potreba i nekom od Doma zdravlja“, rekla je Šubarić.

Ona je navela da veruje da će oprema koja je uručena pomoći zdravstvenim radnicima u svakodnevnom radu a pacijentima pružiti hitnu i adekvatnu medicinsku pomoć.

Direktorica Doma zdravlja Gračanica u okviru kojeg radi služba Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu dr Mirjana Dimitrijević zahvalila se predsednici opštine i direktoru za zdravstvo na donaciji koja je, kako je kazala, od nemerljivog značaja.

„Ovo nije prvi put da nam opština izlazi u susret i donira ovako vrednu aparaturu i opremu koja se koristi u svakodnevnom radu i svaki put sve što nam novo stigne za funkcionisanje naših službi zaista mnogo znači. Danas je uručena oprema koja je od velikel važnosti za rad naših lekara i medicinskog osoblja na terenu i njome je u velikoj meri osavremenjen rad naše hitne službe“, rekla je Dimitrijević.

Načelnica Službe Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu dr Marina Marković- Madić zahvalila se na opremi koja je bila neophodna za pružanje još boljih usluga pacijentima a pre svega za bolji i sigurniji rad medicinskog osoblja.

Ona je navela da Služba Hitne pomoći u Lapljem Selu pokriva terenski veliku teritoriju i da se uprkos brojnim izazovima odazivaju na svaki poziv i u kratkom roku stižu do svakog pacijenta.

Služba Hitne medicinske pomoži u Lapljem Selu jedina je ovog tipa na teritoriji opštine Gračanica i sledeće godine obeležiće 20 godina od formiranja.

Comments

Pročitaj još