• Početna>
  • Vesti>

NVO “Aktiv”otvorio telefonsku linija za prijavu neprimerenog policijskog ponašanja na severu KiM

NVO “Aktiv” saopštila je da pokreće otvorenu telefonsku liniju za prijavu svake vrste preterane sile, brutalnog postupanja, maltretiranja ili bilo kog drugog neprimerenog ponašanja pripadnika policijskih snaga na severu KiM.

Kako se navodi u saopštenju, cilj im je da ohrabre građane da prekinu talas tišine i prijave neprimereno policijsko ponašanje.

“Cilj je da zabeležimo slučajeve i da uputimo one koji su zvali da prijave slučajeve Policijskom inspektoratu Kosova kako bi se otvorila zvanična istraga i kako bi se vršio direktan nadzor nad brojnim slučajevima koji su poznati ali koji nisu zvanično prijavljeni Policijskom inspektoratu Kosova”, saopštava NVO “Aktiv”.

Broj telefona na koji građani mogu prijaviti slučajeve je 064/310-6660.

Kako prijaviti?

Radnim danima od osam do 16 časova službenik NVO “Aktiv” će biti na raspolaganju i zabeležiti detalje prijave i pružiti neophodne informacije o mehanizmima podnošenja prijave.

Nakon 16 časova i tokom vikenda telefonska linija će biti otvorena za prijem SMS poruka.

Službenik NVO “Aktiv” će se, kako navode, javiti narednog radnog dana kako bi verifikovali slučaj i dobili više detalja.

NVO “Aktiv” saopštava da na ovaj način želi da posluži kao most između nezadovoljnih građana i nadležnih policijskih organa.

“Na ovaj način podstičemo građane da prijave incidente od strane pripadnika specijalne policije Kosova. Istovremeno NVO Aktiv ni na koji način nema nameru da zameni mandat zvaničnih institucija, već da u ovom institucionalnom vakuumu posluži kao incijalni kontakt građanima u nastojanju prijave takvih slučajeva”, saopštava NVO “Aktiv”.

Comments

Pročitaj još