• Početna>
  • Vesti>

Nova odluka Prištine: Prvo opomene, pa novčane kazne, od 21. aprila RKS

Foto Gazeta Express

Od 1. do 21. novembra za Srbe koji nisu preregistrovali svoja vozila na ,,RKS” tablice biti izrečena opomena, do 21. janura će biti na snazi novčane kazne, potom se do 21. aprila uvode probne tablice, izjavio je Aljbin Kurtin na konferenciji za novinare u Prištini.

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je na konferenciji za medije da odluka Vlade o registarskim tablicama ostaje na snazi, ali su neke izmene napravljene.

On je rekao da će od 1. novembra do 21. novembra biti na snazi mera opomene. Pa će od 21. novembra do 21. januara biti mera novčane kazne.

“Od 21. januara dva meseca biće probne registarske tablice, a posle 21. aprila 2023. neće biti takvih tablica. Sva vozila će morati da se preregistruju na RKS. Ovim sprovođenjem odluke po fazama pokazujemo našu ozbiljnost da nesumnjivo sprovedemo odluku koju smo doneli i damo šansu svima onima koji žele da se integrišu“, poručio je Kurti.

On naglasio da je da je na sednici privremene Vlade u Prištini doneta odluka da se nakon 21. aprila  definitivno poništavaju  ,,stare” registracije i da na Kosovu neće biti dozvoljene druge registarske oznake osim ,,RKS”.

Kurti je na ovaj način odbio da prihvati zahtev SAD i predstavnika država Kvinte, koji su tražili pomeranje odluke za 10 meseci.

Comments

Pročitaj još