• Početna>
  • Vesti>

Poslednja sednica dosadašnje vlade, Brnabićeva zahvalila ministrima

Foto: Tanjug

Vlada Srbije održala je danas poslednju sednicu u ovom mandatu na kojoj je doneto više odluka i rešenja, a predsednica vlade Ana Brnabić zahvalila je ministrima na svemu što su zajedno kao tim postigli.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o odobravanju sredstava za dodelu jednokratne pomoći građanima kojima je izuzetno ugrožen životni standard, a koji žive na teritoriji Kuršumlije, Prokuplja, Niša, Kragujevca, Beograda, Blaca, Gornjeg Milanovca, Srbobrana i Smedereva, saopšteno je posle sednice.

Jednokratna pomoć u ukupnom iznosu od 43.650.000 dinara obezbeđena je za 873 građana koja su trenutno u stanju socijalne potrebe, a koji su prema podacima centara za socijalni rad na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na sednici vlade data je i saglasnost da se uspostavi saradnja Užica sa opštinom Budva u više oblasti – turizam, privreda, kultura, sport, nauka, zdravstvo i obrazovanje. Buduća saradnja biće od zajedničkog interesa za građane i Budve i Užica.

Skupština sutra o izboru nove Vlade, Brnabićeva izlaže ekspoze 

Nova Vlada Srbije, mandatarke Ane Brnabić, ukoliko dobije podršku Narodne skupštine, imaće 28 članova. Činiće je 27 ministara i premijerka.

Predsednik SNS-a Aleksandar Vučić saopštio je juče na sednici Glavnog odbora stranke većinu imena kandidata za ministre.

Sednica Narodne skupštine o izboru nove vlade zakazana je za sutra, kada će mandatarka Ana Brnabić izložiti svoj ekspoze.

Comments

Pročitaj još