• Početna>
  • Vesti>

Petković: Neka Osmani pogleda sporazume iz Brisela i vidi da je odluka o ukidanju statusno neutralnih tablica nelegalna

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković komentarisao je izjavu kosovske predsednice Vjose Osmani “da bi preregistracija vozila sa “ilegalnih” na RKS, bila na korist Srbima, koji žive na severu Kosova i Metohije.

“Neka Vjosa Osmani dobro pogleda i nauči sporazume iz Brisela, jer će tu da vidi da jedino što je nelegalno jeste odluka Prištine da godinu dana pre roka ukine statusno neutralne KS registarske tablice” navodi Petković.

Situacija u kojoj se danas nalazimo po pitanju tablica direktna je posledica odluke Prištine da 2020. godine ukine KS tablice i u opticaju ostavi samo takozvane RKS registarske oznake, iako je to u suprotnosti sa sporazumom, dodao je Petković.

“Neka Priština dobro razmisli šta dobija namerom da izazove krizu na severu Kosova i Metohije, jer je činjenica da ni međunarodna zajednica ne gleda blagonaklono na ovakvo podizanje tenzija od strane Osmanijeve i Kurtija” ističe direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković ističe da su i Srbi sa severa pokrajine pokazali jasno vlastima u Prištini šta misle o njihovim jednostranim i nelegalnim odlukama o preregistraciji registarskih oznaka, čiji je bilans nakon skoro dva meseca samo dva preregistrovana automobila na severu Kosova i Metohije.

“KM tablice su legalne registarske oznake koje izdaju organi Republike Srbije u skladu sa svim propisima i zbog toga je politikantima iz Prištine svrsishodnije da umesto nasilja koje podstiču, počnu da poštuju sporazume na koje su se obavezali” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još