Maskenbal u Goraždevcu u sklopu Dečije nedelje

Foto Radio Goraždevac

U dvorištu Osnovne škole „Janko Jovićević“ u Goraždevcu održan je maskenbal u sklopu Dečje nedelje. Razni dezeni, boje i detalji krasili su maštovite kostime učesnika maskenbala koji nisu krili svoje zadovoljstvo što su deo ove manifestacije.

Na maskenbalu je učestvovalo oko 80 učenika, uzrasta od vrtića do osmog razreda. Deca su bila veoma kreativn,a rekao je direktor OŠ „Janko Jovićević“, Milan Anđelković.

“Završetak Dečje nedelje smo obeležili maskenbalom. Možemo da se pohvalimo da su nam deca, roditelji i  nastavnici bili jako kreativni cele nedelje i da možemo da zaključimo da je sve održano na visini zadatka u svakom smislu”, kazao je direktor Milan Anđelković.

Kreativnost mališana ocenjivali su nastavnici OŠ „Janko Jovićević“, a deca koja su bila najbolja u tome dobila su nagrade i pohvalnice za kreativnost tokom cele dečje nedelje.

Deca nisu krila zadovoljstvo što su danas učestvovala na maskenbalu povodom obeležavanja njihove nedelje.

“Drago mi je što sam učestvovala na maskenbalu. Bilo je prelepo, bilo je baš lepih kostima, zanimljivih. Ja sam danas bila biolog”, kazala je Antonina Pavlović.

“Na današnjem maskenbalu odabrala sam ulogu alkoholičara, bilo mi je jako lepo što sam deo ovoga”, kazala je Sofija Todorović.

Dečja nedelja je prvi put obeležena u oktobru 1934. godine na predlog organizacije „Prijatelji dece Srbije“, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na decu i mlade. Osnovni dokument za planiranje i realizaciju aktivnosti u toku Dečje nedelje je Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija usvojena 1989. godine.

Comments

Pročitaj još