• Početna>
  • Vesti>

PU “Lane” iz Zvečana obeležila krsnu slavu i 28 godina postojanja

Foto: TV Most

Rezanjem slavskog kolača i priredbom koju su pripremili predškolci, predškolska ustanova „Lane „ u Zvečanu obeležila je krsnu slavu i 28 godina postojanja. Ohrabruje činjenica da je, iz godine u godinu, sve više mališana na boravku u ovom vrtiću.

Kako se proslavlja krsna slava, koji su običaji vezani za Krstovdan, predškolci su već naučili.

Slava predškolske ustanove “Lane” u Zvečanu obeležena je kako to pravoslavni običaji nalažu, uz žito, sveću i rezanje slavskog kolača.

“Želim sve najbolje ovoj ustanovi, da krsnu slavu, Krstovdan, slave na mnogo leta u zdravlju i veselju, da ove generacije budu ponos svojim roditeljima i svima nama”, poručio je protojerej stavrofor Bogomir Stević.

“Naša predškolska godina ove godine ima veći broj upisane dece nego prošle godine. Imamo veći broj dece u pripremno predškolskom programu, nadam se da će taj broj sledeće godine biti još veći”, rekla je direktorica PU “Lane“ Zvečan Zorica Keljanović.

Ona je deci poručila da budu pre svega zdravi, srećni i da iz ove ustanove ponesu lepe uspomene. Zaposlenima je poručila da i dalje budu jedna složna porodica.

Na dan kada proslavljaju slavu i dan ustanove zaposleni i deca u PU “Lane” od crkvene opštine dobili su zahvalnicu za ljubav prema svojoj crkvi i pravoslavlju i za revnost prema hramu božijem.

Comments

Pročitaj još