• Početna>
  • Vesti>

U nastavku akcije “Brezovica” danas uhapšeno sedam osoba

Foto: RTK live

Rano jutros izvršen pretres na 11 lokacija u Prištini, Kosovu Polju i Podujevu, uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih za krivična dela „primanje mita”  „zelenaštvo” i “trgovina uticajem”,  saopštio je tužilac Rasim Maljoku.

“Osnovno tužilaštvo u Uroševcu, obaveštava javnost da je u saradnji sa Kosovskom policijom, Upravom za istraživanje teških zločina (DHKR) u Prištini, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu za kontrolu kuća i pratećih objekata, danas nastavilo akciju „Brezovica“. Tokom ove akcije izvršena je provera i pretres 11 različitih lokacija, tačnije osam lokacija u  Prištini, dve u Podujevu i jedna u Kosovu Polju, uhapšeno je sedam osumnjičenih i odlukom državnog tužioca im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, zbog sumnje da su počinili krivična dela „primanje mita“, iz člana 421. Krivičnog zakonika Republike Kosovo, „Davanje mita“, iz člana 422. „zelenaštvo“ iz člana 331. i „trgovina uticajem“ iz člana 424. Krivičnog zakonika Republike Kosovo”, navedeno je u saopštenju.

Takođe, tokom ove akcije oduzeti su različiti materijalni dokazi, za koje je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu navelo da će kontinuirano izveštavati.

Kosovska policija obaveštava da će informacije i drugi detalji biti poznati po završetku akcije.

Comments

Pročitaj još