• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti našao pogodno tlo za ratnohuškačke pretenzije

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Tanjug/AP

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u saopštenju za javnost ukazao je na opasnost i pretnje Aljbina Kurtija, koji je u intervjuu “Večernjem listu” našao plodno i pogodno tlo za svoje ratnohuškačke pretenzije.

“Svoju bolesnu opsesiju ratom i sukobima Kurti očigledno ne može, niti želi da sakrije, već se njima otvoreno hvali, pa sa svakom novom porukom svedočimo novim pretnjama po mir i stabilnost na području, ne samo Kosova i Metohije, nego i čitavog Zapadnog Balkana.

Ono što u svim krizama i sukobima Kurtijev pomračen um ne vidi, jeste da su njegovi napadi na Srbe puni logičkih grešaka, kršenja sporazuma i naposletku mržnje prema Srbima. Dok se povremeno hvali kako je “Srbija slaba, a Kosovo nadmoćno” (izjava od 8. septembra), sada tvrdi kako se Beograd naoružava i demonstrira svoju snagu.

Istina je da je jedini koji ima potrebu da odmerava mišiće i preti sukobima da bi sakrio svoju infantilnost, upravo Kurti, dok Beograd na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem posvećeno čuva mir i stabilnost, ali čuva i srpski narod na Kosovu i Metohiji od Kurtijevih nasrtaja. A KiM će ostati kolevka Srbije, želeo to Kurti da prihvati ili ne.

Nadam se da su njegov ratni poklič iz “Večernjeg lista” dobro pročitali i razumeli oni koji moraju da ga obuzdaju pre nego što prostor Kosova i Metohije pretvori u novo žarište sukoba i nateraju ga da formira Zajednicu srpskih opština i to onako kako je dogovoreno u Briselu, pre skoro deset godina i nikako drugačij”, rekao je Petar Petković.

Naime u ekskluzivnom intervjuu za Večernji list, Albin Kurti otvoreno je govorio o opštoj situaciji na Kosovu i izrazio zabrinutost što Srbija snažno naoružava svoju vojsku opremom koju dobija iz Rusije i Kine te se želi na Balkanu na neki način uspostaviti kao alternativa demokratskom Zapadu.,piše Večernji list.

Između ostalog, Kurti je govorio i o tome zašto se protivi osnivanju zajednice srpskih opština, ističući da bi to bio uvod u stvaranje nove Republike Srpske. Posebno je naglasio da dokle god Srbi budu imali snove o Kosovu kao delu Srbije, ti će se snovi pretvarati u noćne more za Balkan, naglasivši da na Balkanu ne može biti rata bez Srbije, ali ni mira bez Albanaca, rekao je Kurti u intervjuu ovom hrvatskom mediju.

Comments

Pročitaj još