• Početna>
  • Vesti>

U dva odvojena slučaja uhapšena četvorica i zaplenjeno više od 17 kilograma droge

Foto: Kosovska policija

Službenici Kosovske policije uhapsili su juče u dva odvojena slučaja u Prizrenu i Prištini četiri osobe zbog krivičnih dela u vezi sa drogom i zaplenili više od 17 kilograma supstance za koju se sumnja da je marihuana, kao i skoro 100 grama kokaina.

Policijski službenici Uprave za istraživanje trgovine opojnim suspstancama pojačali su aktivnosti na terenu s ciljem hapšenja osumnjičenih za prodaju droge na ulici.

Tako su juče u Prizrenu oko 15.00 časova kod jedne osobe pronašli više od 120 grama marihuane, vagu, mlin, kutiju sa rizlama i druge dokaze.

Osumnjičeni V. D. sa Kosova priznao je u međuvremenu da je opojna supstanca njegova.

Ova osoba je potom zadržana do 48 sati, a dok su četiri osobe koje su privedene zajedno sa V. D. u međuvremenu puštene, nakon što su saslušane u svojstvu svedoka.

U drugom slučaju koji je registrovan u Prištini oko 17.00 časova, policija je zaustavila automobil kojim je upravljala osoba za koju se sumnjalo da je diler.

Kod njega je pronađeno više od 50 grama marihuane, nakon čega je izvršen i pretres stana u kojem je pronađeno skoro 17 kilograma iste opojne supstance, odnosno 16.989 grama, ali i 94,7 grama kokaina, dve digitalne vage i drugi dokazi.

U stanu ove osobe sa Kosova – S. H. (1994), nalazili su se i V. V. (1993) i A. M. (1997), takođe sa Kosova.

Svi oni su privedeni i određeno im je 48-časovno zadržavanje.

Comments

Pročitaj još