• Početna>
  • Vesti>

“Gračaničke večeri” u Domu kulture “Gračanica”

Foto: RTV Gračanica

U organizaciji “Gračaničke Omladinske Inicijative” (GIO),  pod pokroviteljstvom opštine Gračanica, ponovo je pokrenuta kulturno zabavna manifestacija “Gračaničke večeri”, koja se tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka održavala tokom letnjih meseci a koja je 1999. godine zbog poznatih dešavanja prekinuta.

Na opšte oduševljenje prisutnih, u prepunoj sali Doma kulture u Gračanici, manifestacija “Gračaničke večeri” otpočela je intoniranjem himne Srbije, nakon čega su se smenjivali takmičari za Prvi glas Gračanice, igre za publiku, kviz znanja i drugi zanimljivi sadržaji.

Direktor GIO Dejan Božidarević kaže da su ovogodišnje Gračaničke večeri osmišljene tako da se sastoje iz tri dela.

“Jedan je takmičarski deo i to je takmičenje za “Prvi glas Gračanice” i kviz znanja, drugi je humorističkog karaktera, a treći deo  podrazumeva promociju mladih talenata sa teritorije opštine Gračanica”.

On ističe da je cilj da se ovaj “pilot projekat” koji je organizovan ove godine, sledeće godine podigne na viši nivo i da ova manifestacija nastavi da živi i održava se svakog petka u letnjem periodu, kao što je to nekada bilo.

Direktorka Turističke organizacije Gračanice Sandra Đokić, kaže da je ova manifestacija nešto o čemu je slušala od svojih roditelja, nešto lepo gde su se mladi sjajno zabavljali.

“To je bilo mesto na kojima su se družili i zabavljali ne samo omladina, već i porodice sa decom. Nadam se da ćemo vratiti sav taj duh manifestacije koja traje od davne 1977. godine i preneti ga na naše mlađe generacije. Nadam se da ćemo kod budućih generacija negovati tu svest zajedništva, okupljanja i druženja i tog nekog slavljenja života, jer nam je u ovim teškim vremenima to zaista jako potrebno”, kazala je Đokić.

Ovogodišnje „Gračaničke večeri“ organizovala je „Gračanička omladinska inicijativa“, uz pokroviteljstvo opštine Gračanica.

Comments

Pročitaj još