• Početna>
  • Vesti>

Sandić: Na najavljenoj skupštinskoj sednici iznećemo predloge za dalju politiku

Foto: Radio Mitrovica sever

Potpredsednik Nove demokratske stranke Srbije Zoran Sandić posetio je danas u Kosovskoj Mitrovici Opštinski odbor ove stranke.

Sandić je u obraćanju medijima poručio da će Demokratska stranka Srbije, POKS (Pokret obnove Kraljevine Srbije)  i Koalicija NADA (Nacionalno demokratska alternativa) u narednom periodu, na najavljenoj skupštinskoj sednici po pitanju Kosova i Metohije, izneti svoje predloge i planove za dalju politiku, koja se odnosi na Kosovo i Metohiju.

“Mislimo da je aktuelna politika na pogrešnom koloseku, na kojem je još od 2008. godine kada su pregovori iz Ujedinjenih nacija premešteni u Evropsku uniju, zatim 2011. kada je započet tehnički dijalog, 2013. kada je potpisan Briselski sporazum, sve do kompromisa od pre neki dan, koji je vezan za tablice i lične dokumente. Mi se zalažemo za to da se krene drugim kolosekom, koji možda jeste teži, strmiji i popločan mnogim preprekama, potrebno je mnogo hrabrosti, odlučnosti i strpljenja na tom putu, ali to je jedini put da ostanemo verni našoj istoriji i tradiciji naših predaka. Pregovori se moraju voditi isključivo u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN“ istakao je Sandić.

Potpredsednik Novog DSS-a Sandić navodi da sa administracijom u Briselu treba razgovarati o tome da Srbija ne želi da ide u Evropsku uniju, ni pod kakvim ucenama i pristicima.

“Treba reći i administraciji u Briselu, da se otrgnemo od iz tih stega i ucena i reći da, ako je uslov Srbije za ulazak u Evropsku uniju pravno obavezujući uz uzajamno priznanje, na takve ucene ne pristajemo” ocenio je Sandić.

On dodaje da Srbija treba da nastavi sa povlačenjima priznanja Kosova od strane trećih država, kao i da mora da garantuje bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

“Naravno, Srbija treba da nastavi sa povlačenjima priznanja Kosova od strane trećih država, u svakom trenutku se mora garantovati bezbednost Srba ovde na Kosovu i Metohiji, i reći da se bilo kakav pogrom ili nešto što smo doživeli u proštlosti, neće ponoviti. Iza toga država Srbija mora da stoji” rekao je Sandić.

Opštnki odbor posetili su i predsednik izvršnog odbora Novog DSS-a Ivan Jakovljević i koordinator izvršnog odbora za Kosovo i Metohiju Milan Aritonović. 

Comments

Pročitaj još