• Početna>
  • Vesti>

Petković: Izgradnjom nelegalnih baza Priština demontira Briselski sporazum

Priština izgradnjom nelegalnih baza na severu, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost KFOR-a koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković. Time je jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije, ali jedno je sigurno – sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji, kaže Petković.

Petković je istakao da “takozvani ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja koji je hrabar samo na Tviteru i kada ga prati naoružana jedinica specijalaca ROSU pokušava sebe, doduše bezuspešno, da ubedi kako ima nekakva prava na severu pokrajine”.

“I dok je Svečlja naučio da ima gazdu i da bespogovorno sluša naloge, Aleksandar Vučić oduvek je slušao samo svoj narod i branio interese Srba sa KiM i to će nastaviti da radi ne obazirući se koliku ličnu žrtvu mora da položi. Za razliku od Svečlje, koji ni sebe ne može sa ubedi u to što piše, a kamoli tek albansku javnost, reči predsednika Aleksandra Vučića imaju težinu i dobro se čuju tamo gde su upućene. Zato se Svečlja uzalud hrabri i dopisuje, jer njegove poruke služe samo za unutrašnju političku upotrebu”, navodi Petković u saopštenju. 

Dodaje da Priština izgradnjom nelegalnih baza ROSU na severu, demontira Briselski sporazum i nezakonito preuzima nadležnost KFOR-a koji jedini ima pravo da bude prisutan u zelenoj zoni. “Time je jasno da Priština zapravo ne želi dogovore, već sukobe i tenzije. Ali jedno je sigurno – sever KiM pripada srpskom narodu, a ne Kurtiju i Svečlji!”, zaključio je Petković.

Comments

Pročitaj još