• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurtijeva poseta severu Kosova sa namerom da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da činjenica da kosovski premijer Aljbin Kurti jučerašnjim boravkom na severu Kosova i Metohije, o čemu je javnost obaveštena samo preko njegovog ličnog Fejsbuk naloga, nedvismisleno pokazuje da on tamo nema šta da traži.

“O uspešnosti posete Ane Brnabić našoj južnoj pokrajini najbolje svedoči činjenica da je brže bolje, već sutradan, Aljbin Kurti potrčao da se slika na severu Kosova i Metohije.

Samo što je Anu Brnabić sa oduševljenjem dočekalo više hiljada Srba, dok je Kurti krišom i tajno morao da se šunja severom naše pokrajine, da ga slučajno neki Srbin ne sretne, a jedini koji su ga dočekali jesu pripadnici Rosu. I to najbolje govori koliko Kurti nema šta da traži na severu pokrajine”, poručio je Petković u saopštenju za medije.

Petković dodaje da, Kurtijeva jedina namera, pored “opsesivne želje da se snima za društvene mreže”, jeste da izazove tenzije, provokacije i nestabilnost.

“Nema sumnje da je Kurti dobro zapamtio kako mu je srpski narod nedvosmisleno pokazao da nema šta da traži na severu Kosova i Metohije kada je poslednji put javno pokušao da kroči u neku srpsku sredinu. Zato sada mora da se prikrada i ‘hrabro’ snima, da ubedi sebe da je zaista bio na severu. Dobro je da je Kurti detaljno gledao posetu predsednice Vlade Srbije Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću jer je mogao da nauči kako se šalju poruke mira, demokratije i stabilnosti i koga Srbi jedino prihvataju za svog premijera”, naglasio je Petković.

Podsetimo da je kosovski premijer, Aljbin Kurti, boravio je juče na Severu Kosova, zajedno sa kosovskim ministrom unutrašnjih poslova, Dželjaljom Svećljom, na Dan obeležava 23. godišnjica formiranja Kosovske policije.

Kurti je ujedno potvrdio na Fejsbuku da su on i Svećlja posetili novu bazu Kosovske policije u Jasenoviku, ali i kamp Belvedere u južnom delu Mitrovice.

Objavio je i video u kojem je zabeležio svoju posetu Severu Kosova.

Comments

Pročitaj još