• Početna>
  • Vesti>

U Ranilugu promovisana knjiga “Glavom kroz stid” Jovana Zafirovića

Foto: PKC "Akvarijus"

Promocija prve knige aforizama pisca iz Donjeg Korminjana Jovana Zafirovića, održana je sinoć u Ranilugu u prisustvu stotinjak posetilaca.

O radu ovog mladog autora govorile su njegove starije i iskusnije kolege, pisci Živojin Rakočević (direktor Doma kulture “Gračanica”, novinar i predsednik UNS-a), Aleksandar Dunđerin (urednik književnog programa PKC “Akvarijus” iz Kosovske Mitrovice) i Novica Sovrlić (predsednik Društva književnika KiM).

Zafirović, čiji rad je Vibovom nagradom već dobio priznanje najšireg kruga aforističara Srbije, svoju knjigu je po najpre predstavio svom rodnom kameničkom kraju, a najavljuje i promociju u Kosovskoj Mitrovici, koja bi trebalo da bude održana do kraja septembra. Nakon Mitrovice, knjiga će doživeti svoju promociju i u ostalim krajvima Srbije.

Izdavač knjige “Glavom kroz stid” je Društvo književnika Kosova i Metohije u saradnji sa PKC “Akvarijus” iz Kosovske Mitrovice.

Zafirovićevi aforizmi su na svakoj stranici ispraćeni izvanrednim ilustracijama koje je namenski uradio naš proslavljeni likovni umetnik i karikaturista Jugoslav Vlahović, dok dizajn knjige potpisuje slikarka Miljana Dunđerin.

Comments

Pročitaj još