Komandant KFOR-a: Ne budite žrtve dezinformacija

Budite kritični prema vestima koje čitate i informacijama koje dobijate. Tražite informacije iz više izvora i proverite ih – poručio je komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, u video poruci upućenoj javnosti. 

“Svakog dana svi smo izloženi različitim vestima i informacijama. Građani koji traže informacije i pokušavaju da razumeju situaciju često su izloženi pogrešnim ili čak lažnim informacijama. Moramo da se suprotstavimo tome, pozivam vas da budete kritični prema vestima koje čitate i informacijama koje dobijate. Potražite informacije u više izvora! Proverite ih! Ne budite žrtva dezinformacija!” – kazao je Kajari. 

“KFOR snažno preporučuje da proverite činjenice pre nego što delite, lajkujete ili komentarišete vest na društvenim medijima. Dezinformacije i lažne vesti imaju potencijal da polarizuju javno mnjenje, da promovišu nasilni ekstremizam i govor mržnje i, na kraju, da potkopaju demokratije i smanje poverenje u demokratske procese” – dodao je. 

Poruka javnosti upućena je uoči 1. septembra – početka sprovođenja dogovora o izlazno/ulaznim dokumentima i početka procesa preregistracije srpskih registarskih tablica gradova na Kosovu na “RKS” tablice. 

Comments

Pročitaj još