• Početna>
  • Vesti>

Gradski Odbor Nove DSS: Apelujemo da se problemi rešavaju mirnim putem

Članovi Gradskog odbora Nove Demokratske Stranke Srbije u Kosovskoj Mitrovici su danas povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova i Metohije, vezanih za probleme registarskih tablica i ličnih dokumenata, održali sastanak, kojem su prisustvovali i članovi stranke iz ostalih delova Kosova i Metohije.

“S obzirom na to da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao da je rubikon pređen, očekujemo da se u najskorije vreme zakaže posebna sednica Narodne skupštine Republike Srbije,na kojoj će se izložiti detaljniji plan u vezi naše južne pokrajine,i da je oko njega potreban što širi kensenzus.

Apelujemo da se problemi rešavaju mirnim putem, bez upotrebe sile, a u skladu sa rezolucijom 1244 SB OUN. Nova Demokratska Stranka Srbije je apsolutno spremna na saradnju sa svim političkim subjektima koji rade u interesu opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji, i odbrani ustava Republike Srbije i rezolucije Saveta Bezbednosti UN”, stoji između ostalog u saopštenju Nove Demokratske Stranke Srbije u Kosovskoj Mitrovici.

Comments

Pročitaj još