• Početna>
  • Vesti>

UNS i DNKiM: Srpska lista da ne pravi selekciju medija koje poziva na događaje

Foto: UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu, Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje što Srpska lista na današnju konferenciju za štampu u Kosovskoj Mitrovici, na kojoj se govorilo o mogućem izlasku Srba iz kosovskih institucija, nije pozvala većinu medija koji izveštavaju sa Kosova.

UNS i DNKiM ističu da je Srpska lista za događaj obavestila samo tri redakcije – RTS, Kosovo onlajn i Televiziju Most, dok ostale redakcije, kako sa severa Kosova tako i južno od Ibra, nisu pozvane na ovaj važan događaj.

UNS i DNKiM podsećaju da je konferencija za štampu predstavnika Srpske liste organizovana samo dan nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da će ova partija svakodnevno odgovarati na pitanja svih medija.

UNS i DNKiM pozivaju Srpsku listu da ne pravi selekciju novinara i da na događaje koje organizuje poziva sve medije, bez razlike.

UNS i DNKiM ističu da je veoma važno da mediji koji rade na Kosovu i Metohiji, prenesu poruke lidera koji učestvuju u radu institucija u Prištini, posebno u trenutku izraženih tenzija na severu Kosova.

Comments

Pročitaj još