• Početna>
  • Vesti>

Petković izjavio saučešće povodom upokojenja mati Makarije: Pamtićemo njen veliki trud i podvige

Foto: Kancelarija za KiM

Povodom upokojenja mati Makarije, igumanije manastira Sokolice oglasio se direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje ime, episkopu raško-prizrenskom i kosovsko-metohijskom Teodosiju, časnom sestrinstvu manastira Sokolica, kod Zvečana i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom upokojenja monahinje Makarije, igumanije manastira Sokolica.

Pamtićemo njen veliki trud za obnovu manastira Presvete Bogorodice u Sokolici, ali i činjenicu da je mati Makarija posvetila ceo svoj monaški i molitveni život duhovnom ohrabrenju našeg vernog naroda. Okupljanja i sabiranja našeg naroda oko naših svetinja, a pre svega svakodnevne molitve za srpski rod visokoprepodobne igumanije i sestrinstva Sokolice, učinile su da sve nedaće kroz koje smo prolazili budu podnošljivije i lakše savladive i da duhovno osnažen i zaštićen od nevolja, naš narod ostane i opstane na Kosovu i Metohiji”, stoji u telegramu saučešća.

Comments

Pročitaj još