Kancelarija za KiM: Nove provokacije u Kišnici

Foto: Kancelarija za KiM

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice gde je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mešovitog mesta danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, danas je postavljena i tabla sa oznakom UČK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta.

“Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice, što predstavlja očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije” navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Iz Kancelarije za KiM ovakav potez ocenjuju kao još jednu provokaciju.

“Nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije. Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na KiM, niti da proteraju Srbe sa svojih vekovnih ognjišta”, stoji u saopštenju.

Na kraju, iz Kancelarije za KiM pozivaju međunarodnu zajednicu na odgovornost.

“Ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica – kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština” navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još