• Početna>
  • Vesti>

Decu sa KiM u sportskom kampu posetili Petar Petković i Darija Kisić

Foto: TV Most

Sportsko udruženje “Sport stars” je i ove godine organizovalo multidisciplinarni besplatni sportski kamp za decu. I ovog puta u kampu borave deca sa KiM. Decu su u kampu posetili direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i  ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Srpska deca sa Kosova i Metohije, kao i iz više zemalja regiona, borave u letnjem kampu u Beogradu gde su im, osim sportskih, organizovane i razne druge aktivnosti. Deca sa KiM najviše su se obradovala kada ih je na sportskim terenima posetio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

I ove godine nastavilo se sa već dobro uspostavljenom tradicijom Kancelarije za KiM i kampa Sportstars, i pod pokroviteljstvom Republike Srbije, da u kampu borave deca sa KiM.

“Sedamdesetoro deca sa Kosova i Metohije, i južno i severno od reke Ibar, ovde će provesti prelepe dane da zajedno sa vrhunskim stručnjacima u oblasti sporta od najboljih uče, pa da sutra neko od njih predstavljati našu državu Srbiju. U svakom slučaju ono što je najvažnije da u ova teška vremena, obezbedimo našoj deci sa prostora Kosova i Metohije lepo detinjstvo da mogu i oni kao deca u centralnoj Srbiji mogu na lep način provode letnji odmor. Ovaj lepi kamp pamtiće i potome što će imati prijateljstva i druženja za ceo život”, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kamp je organizvalo sportsko udruženje „Sport stars, a reč je o besplatnom, multidisciplinarnom kampu u kojem boravi oko 200 devojčica i dečaka, uzrasta od 12 do 15 godina, koja su smeštena u Domu učenika srednjih škola patrijarh Pavle, u Beogradu.

“Jako sam srećna što u našoj zemlji postoje ovakva udruženja, kao što je “Sport stars”, koja promovišu prave vrednosti, koja promovišu značaj sporta uz podršku našeg predsednika Aleksandra Vučića. Ovo udruženje ima različite aktivnosti i između ostalog, kao što smo čuli, pozivaju decu iz dijaspore, decu koja su talentovana, decu koja vole sport, da u svojoj zemlji uče od najboljih”, kazala je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Narednih dana  deca će nakon održanih treninga, obići sve znamenitosti Beograda.

Comments

Pročitaj još