• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Dok se Srbima na KiM brani da nose majice sa porukama „Nema predaje“, dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Grupa Albanaca izazvala je danas opasnu provokaciju tako što su se oko 15 časova provozali kroz mešovito srpsko naselje Vrbovac u opštini Vitina mašući zastavama terorističke UČK, uz zvuke sirena, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Do ovog novog etnički motivisanog incidenta dolazi u danu kada je Aljbin Kurti pokušao da sprovede u delo svoje protivpravne i jednostrane poteze kojima je direktno udario na Srbe na Kosovu i Metohiji” navodi se.

Nažalost, događa se ono na šta Kancelarija za Kosovo i Metohiju svakodnevno upozorava, a to je da neodgovorni i jednostrani antrisrpski potezi i retorika Aljbina Kurtija direktno generišu napade na Srbe koji žive južno od Ibra.

“Tome u prilog svedoči i današnji incident u Vrbovcu koji ima za cilj da zaplaši, onespokoji Srbe u ovoj mešovitoj sredini, ali predstavlja i opasnu pretnju preostalom življu” stoji u saopštenju.

Dok se Srbima na Kosovu i Metohiji brani čak i da nose majice sa porukama „Nema predaje“, dotle Albanci u pokrajini divljaju sa zastavama terorističke UČK i za to niko ne snosi sankcije, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još