• Početna>
  • Vesti>

Petković: Jedini krivac za trenutnu situaciju je Aljbin Kurti

Foto: Radio Mitrovica sever

Jedini krivac za trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji jeste Aljbin Kurti, koji svojim neuračunljivim potezima izaziva novu krizu na prostoru Kosova i Metohije saopštio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Neuračunljivi Kurti dobro je bio svestan da njegovi jednostrani i protivpravni potezi mogu imati dalekosežne posledice po mir i stabilnost i mogu dovesti do krize sa nesagledivim posledicama” navodi se u saopštenju.

Petković podseća da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakoga dana poziva na mir i stabilnost i dijalog kao jedini mehanizam za normalizaciju odnosa i rešavanje svih otvorenih pitanja.

“Jedina poruka koja je upućena i iz Raške i iz Beograda danas jeste poruka mira i potrebe za poštovanjem Briselskog sporazuma i što hitnijim formiranjem Zajednice srpskih opština” ističe Petković.

Zato kada traži krivca za današnju situaciju, neka se pogleda u ogledalo jer će tamo videti jedinog odgovornog za nove tenzije na terenu, dodaje Petković.

“Gomilanje jedinica Rosu i specijalca pod punom oprenom, kao i otvorene pretnje Srbima nisu nikakvi potezi mira, već direktno dolivanje ulja na vatru i to je ono što Kurti želi” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je ranije danas izjavio da su “predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković glavni krivci za trenutnu situaciju”.

Comments

Pročitaj još