• Početna>
  • Vesti>

Blokade puteva u Rudaru i Zupču; sirene u Kosovskoj Mitrovici

Foto: Radio Mitrovica sever

U selu Rudare, na području opštine Zvečan, danas oko 18h, magistralni put Priština –Raška je potpuno blokiran za saobraćaj teškom mehanizacijom, čime su Srbi sa severa Kosova i Metohije iskazali nezadovoljstvo odlukom kosovske Vlade  u vezi registarstkih oznaka i ličnih dokumenata, a koja bi trebalo da stupi na snagu sutra, 1. avgusta.

Iz Kosovske policije je medijima potvrđeno da su u Rudaru i Zupču (opština Zubin Potok) građani postavili barikade, ali da je situacija za sada mirna.

Građani koji se vraćaju na Kosovo i Metohiju iz pravca centralne Srbije, javljaju da su kolone na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak  izuzetno duge, te da ih građani prelaze peške. Kako javlja RTS, građani su blokirali administrativni prelaz Jarinje, a policija u centralnoj Srbiji vraća putnička vozila koja su krenula ka administrativnom prelazu

U Kosovskoj Mitrovici, oko 17 i 30h, oglasile su se surene izuzetno jakog intenziteta, koje su uznemirile i uplašile građane.  Veliki broj njih je okupljen u centru kod spomenika Knezu Lazaru.  Kroz grad je u periodu od 17 i 30 do 18h, prošlo više vozila hitne pomoći, sa kojih su se takođe oglašavale sirene.

I u ovom trenutku, sirene se u Kosovskoj Mitrovici povremeno  oglašavaju.

Comments

Pročitaj još