Dačić: Priznavanja Kosova od strane Srbije neće biti

Foto: Tanjug

Lider SPS-a Ivica Dačić kazao je da Srbija neće priznati Kosovo i da Aljbina Kurtija mentori moraju obuzdati, jer je po ko zna koji put spreman da ponovi nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji, prenose Večernje novosti.

Dačić je naglasio da ukoliko zahtev EU za članstvo Srbije bude odricanje dela teritorije, jasno je koja će biti odluka Srbije

“Priznavanja Kosova od strane Srbije neće biti. Nema evropskog političara koji to nije čuo sto puta i od Vučića i od mene i ponovićemo im još onoliko puta koliko bude trebalo. Neka samo objasne kako to traže od Srbije, kao kandidata za članstvo, a imaju pet članica EU koje isto tako ne priznaju Kosovo. Šta će sa njima, da ih izbace iz EU? Ako u momentu ulaska u EU budu tražili od Srbije da se odrekne dela svoje teritorije, onda je jasno koja će biti naša odluka”, istakao je Dačić.

On je dodao da je opasna kosovska garnitura u svakom trenutku spremna da ponovi nasilje nad Srbima na Kosovu, i zamolio međunarodne aktere da to spreče na vreme.

“Politika Prištine je politika stalne pretnje napadima i nasiljem. Ko to nije do sada razumeo, on ništa ne zna ni o Kosovu i Metohiji, ni o Albancima i njihovoj vladi u Prištini. A bojim se da još ima takvih, ne kod nas u Srbiji, nego u onim državama koje i dalje ljuljaju tu kolevku od takozvane kosovske nezavisnosti. Mi znamo s kim imamo posla, to nije beba iz kolevke, nego opasna garnitura koja je spremna da po ko zna koji put ponovi nasilje nad Srbima. Mi to nećemo da dozvolimo, ali bolje je da te Kurtijeve planove spreče oni koji mu dozvoljavaju da ih pravi.”, zaključio je Dačić.

Comments

Pročitaj još