• Početna>
  • Vesti>

Direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću nije dozvoljena poseta Kosovu i Metohiji

Foto Kancelarija za KiM

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petru Petkoviću danas nije dozvoljen prelaz na administrativnom prelazu Končulj. Pteković je danas u Gornjem Kuscu trebalo da prisustvuje otvaranju trga, a nakon toga da poseti  i Zvečan i leposavić.
 

“I na praznik Petrovdan, Kurti nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posetama. Ja se nalazim na prelazu Končulj, gde mi je sedmi put zaredom zabranjen ulazak na prostor Kosova i Metohije. Ja sam svoju posetu uredno i na vreme najavio, međutim Priština mi zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije. Trebao sam danas da posetim Gornje Kusce gde me je čekao naš narod da zajedno proslavimo Petrovdan i otvorimo velelepni trg koji je izgradila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a nakon toga da odem i u Zvečan i u Leposavić da se sretnem sa našim ljudima, da sa njima razgovaram o svim problemima, da vidimo na koji način možemo da rešavamo sve njihove probleme, da posetim nekoliko socijalno ugroženih porodica. Ako se ovako Kurti odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, ako se meni mimo svih sporazuma i dogovora zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije, jasno vam je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji koji svaki dan ispašta zbog terora Aljbina Kurtija. Ja sam o kršenju ovog sporazuma i ponašanju Aljbina Kurtija odmah obavestio gospodina Lajčaka, predstavnike Evropske unije, SAD i Kvinte. Oni su mi odgovorili da je ovo jasno kršenjesporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama, zbog čega ja danas nisam mogao da uđem na prostor Kosova i Metohije”, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković naglašava da je čudno da se o tehničkim greškama uvek radi kada su u pitanju Srbi i predstavnici Beograda. Direktor Kancelarije za KiM naglasio je da je poslao novu najavu i da će sutra u isto vreme ponovo biti na prelazu Končulj kako bi se uverio da li je reč o tehničkoj grešci ili je reč o samovolji Aljbina Kurtija koji želi na sve načine da pogazi sporazume Beograd – Priština.

Comments

Pročitaj još