• Početna>
  • Vesti>

Petković: Vladavina prava na KiM ostaće oksimoron, dok god se pravo i pravda garantuju samo Albancima

Foto: Radio Mitrovica sever

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovi saopštio je danas da iza besmislenih sofizama kojima Vljosa Osmani brani odbijanje Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština krije se najobičniji bezobrazluk i arogancija.

“Obesmišljavanje procesa dijaloga i nesprovođenje preuzetih obaveza ne može se pravdati pravničkim argumentima, jer nepoštovanje onoga što su potpisali predstavnici Beograda i Prištine je ništa drugo do negacija prava. To ne čudi, pošto je čitav sistem na kojem Priština danas gradi svoj takozvani državotvorni poredak jedna velika negacija prava, a onome što je nastalo na antipravnim osnovama i danas se udahnjuje život svakodnevnom negacijom prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji” naveo je Petkovi u saopštnju.

Petkovi je podsetio da je Priština dužna da omogući formiranje Zajednice srpskih opština kako je definisana u Briselskom sporazumu i pratećim dokumentima i ukoliko želi da gradi normalno društvo, pre svega mora da menja svoj kako je rekao “fašistički odnos prema srpskom narodu”.

“Vladavina prava na Kosovu i Metohiji jeste i ostaće oksimoron i apsurdan koncept, dok god albanske političke elite budu pravo i pravdu garantovale samo Albancima i vladale silom, arbitrarnošću i nasiljem kao što danas čine. A što se tiče “asocijacije zelenih opština” koju predlaže gospođa Osmani, hvala joj lepo, ali Srbi su još 1389. godine jasno rekli da oni u bilo kakvoj “zelenoj” asocijaciji ne žele da žive” stoji u Petkovićevom saopštenju.

Comments

Pročitaj još