• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje današnje hapšenjeMilorada Đokovića, iz Vitomirice

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje kampanju zastrašivanja našeg naroda na Kosovu i Metohiji, koja je nastavljena današnjim hapšenjem Milorada Đokovića, iz Vitomirice, povratnika, koji radi u Goraždevcu na poslovima matičara.

Đoković je lišen slobode danas oko podne, u Peći, pod sumnjom da je izvršio ratni zločin i određeno mu je policijsko zadržavanje od 48 sati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kao što to uvek čini u ovakvim slučajevima, privedenom Miloradu Đokoviću obezbedila advokata i svu potrebnu, besplatnu pravnu podršku.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, takođe, izraziti najoštriji protest međunarodnim misijama i organizacijama u pokrajini, uz upozornje da su optužnice za navodne ratne zločine godinama instrument kojim se vrši opstrukcija povratka raseljenih Srba, a uzurpatorima srpske imovine pruža otvorena institucionalna podrška.

O ovom slučaju, budući da je reč o razrađenom modelu za ugružavanje ličnih i kolektivnih prava Srba na KiM, u Briselu će biti informisani i najviši predstavnici EU, čija je misija odgovorna za uspostavljanje vladavine prava u pokrajini.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još