Šubarić osudila novi incident u Suvom Dolu

Predsednica opštine Grčanica prof. dr Ljiljana Šubarić osudila je najnoviji incident u Suvom Dolu, gde su nepoznati vandali razbili vrata novog školskog objekta.

Dan nakon ispisivanja grafita OVK na zidovima četiri kuća, u Suvom Dolu dogodio se novi incident. Nepoznati vandali sinoć oko 20 časova razbili su vrata novog školskog objekta.

„Sve nas je još jednom uznemirio najnoviji događaj u Suvom Dolu i građani naše opštine s razlogom su zabrinuti za svoju bezbednost. Zato zahtevamo da se počinioci poslednjih događaja što pre pronaću i kazne“.

„Od međunarodne zajednice i njenih predstavnika, kao i relevantnih institucija, na Kosovu očekujemo da učine sve da se zaustave ovakvi incidenti i provokacije, posebno u mešovitim sredinama, kao i da pojačaju svoje prisustvo, kako bi se srpskom narodu omogućio bezbedan i miran život“.

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić napominje da je najnoviji vandalski događaj razbijanja vrata na školskom objektu u Suvom Dolu, koji je gradila opština Gračanica, nesumnjivo pritisak na srpski narod u tom mestu.

„Onima koji rade ovakve stvari poručujemo, da smo uprkos pritiscima opredeljeni opstanku i ostanku u svojim kućama i imanjima. Opština Gračanica će na poslednje provokacije i događaje u Suvom Dolu uskoro odgovoriti otvaranjem novoigzrađene škole, čime će našoj deci biti obezbeđeni uslovi kakve zaslužuju za školovanje i odrastanje“.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još