• Početna>
  • Vesti>

RK Mokra Gora nadmeće se sa najboljima u Srbiji, naredni protivnik Crvena zvezda

Rukometni klub Mokra Gora iz Zubinog Potoka, deo je ARKUS lige i nadmeće se sa najboljim ekipama u Srbiji. Tim iz ibarskog Kolašina tokom drugog dela sezone pokušaće da izbori opstanak u najelitnijem srpskom klupskom takmičenju. U toj nameri, pokušaće ovog vikenda da ga spreči beogradski velikan – Crvena zvezda.

Miodrag Mojsić deo je tima iz Zubinog Potoka od 2000. godine. Čuvar mreže te ekipe bio je čitavu deceniju. Od 2019. godine obavlja funkciju sekretara kluba.

Razgovor sa njim započinjemo pitanjem da li je rukomet zanimljiv mladima u Zubinom Potoku i šta RK Mokra Gora nudi novim generacijama.

„Za dečake u Zubinom Potoku, rukomet je najprivlačniji sport. Ne plaćaju članarinu i svi su dobrodošli. Njihova jedina obaveza je da na terenu daju sve od sebe i da uživaju u igri. Ženski tim nemamo, jer su devojčice u ovom kraju više zainteresovane za odbojku. Imamo ovde odbojkaški klub koji je jako dobro organizovan, ali ako devojke pokažu interesovanje za rukomet – razmislićemo o formiranju ženskog tima, jer bi to bila lepa priča“, kaže Mojsić.

RK Mokra Gora ima seniorski tim i tri mlađe kategorije, koje čine dečaci do dvanaest, četrnaest i šesnaest godina, a kojih ukupno ima 50.

Sekretar Mojsić ima samo reči hvale za decu iz svog kluba.

„U kategoriji do 16 godina ističu se Petar Kasalović, Čedomir Baščarević i Aleksandar Trifunović. Kasalović i Trifunović su više puta bili deo reprezentacije zapadne Srbije, a bili su i na širem spisku reprezentacije Srbije do 16 godina…  Mogu da kažem da je Zubin Potok pogodno podneblje za razvoj rukometa.“

Seniorsku ekipu čine 25 igrača. Taj tim se takmiči u ARKUS ligi Srbije i deo je takozvane plejaut grupe, tj. bori se za opstanak.

„Lider prvog tima je Mitrovčanin Branislav Stanković. On vodi glavnu reč, on je taj koji pokreće ekipu, diže je kad pade, kad je gusto – on povuče najveći teret. Moglo je da bude i bolje ove sezone, nadali smo se da ćemo igrati plejof, da nećemo morati da brinemo o opstanku…  Međutim, nismo uspeli, na utakmicama gde smo morali da osvojimo bodove – mi smo kiksnuli… Sad igramo plejaut, koji je počeo prošlog vikenda, gostovali smo ekipi Jugović, nadali smo da ćemo uspeti da izvučemo bar bod, ali izgleda da su zbog važnosti utakmice igrači poprilično loše odigrali, izgubili smo taj meč“, objašnjava Mojsić.

Ovog vikenda, seniorski tim rukometnog kluba Mokra Gora, u kojem veliku većinu čine igrači iz Zubinog Potoka i Kosovske Mitrovice, odmeriće snage sa beogradskom Crvenom zvezdom.

Izaći na megdan toj ekipi neće biti lako, priznaje Mojsić i dodaje da će momci iz njegovog tima dati sve od sebe da pruže najbolju partiju baš kada je to najpotrebnije.

„Probaćemo da izvučemo povoljan rezultat, najmanje remi, dok bi pobeda bila vrlo značajna na našem putu ka opstanku u najvišem rangu takmičenja. Liga se završava 6. maja, pet utakmica je pred nama. Sve od nas zavisi, momci vredno rade, nadam se da će sve biti kako očekujemo“, optimista je naš sagovornik.

Uslovi za treniranje su fenomenalni, tvrdi Mojsić.

„Treniramo u Sportsko-rekreativnom centru ’Mokra Gora’ u Zubinom Potoku, imamo halu, stazu za trčanje, teretanu, tako da kompletne pripreme možemo da odradimo ovde, nema potrebe da idemo dalje, stvarno imamo sve…“

Klub se finansira iz budžeta Opštine Zubin Potok. Naravno, pomoć dobija i od velikih, malih i srednjih preduzeća, otkriva Mojsić.

„Pomažu nam Banka Poštanska štedionica, Jumko, Jukos, SRC ’Mokra Gora’, JP ’Ibar’, kafić ’Ritam’, Rukometni savez Kosova i Metohije, Sportski savez Kosova i Metohije i mnogi drugi.“

Članovi seniorskog tima primaju platu, a mlađi koji stasavaju uz njih – dobijaju stipendiju od kluba.

Ipak, nije sve tako sjajno, jer RK Mokra Gora nema mogućnost da u svojoj dvorani dočeka rivale iz najbolje lige u Srbiji, već meče kao domaćin igra ili u Novom Pazaru ili u Kraljevu.

„Nije teško nadmetati se sa najboljima. Međutim, u specifičnoj smo situaciji, faktički smo uvek gosti… Da možemo da igramo na našem terenu u Zubinom Potoku, sigurno bi bilo mnogo bolje… Da mi najpre izborimo opstanak, pa će se valjda rešiti i taj problem“, kaže Mojsić.

Rukometaši Mokre Gore i Crvene zvezde sastaće se sutra u Kraljevu. Obezbeđen je prevoz za sve koji žele da podrže ekipu iz Zubinog Potoka.

„Svi su dobrodošli, imamo organizovan prevoz, autobus je obezbeđen za navijače. Ko želi da nas podrži, neka se javi klubu na mrežama Facebook i Instagram“, pojašnjava naš sagovornik.

Na kraju našeg razgovora, sekretar RK Mokra Gora Miodrag Mojsić, pozvao je sve zainteresovane dečake da se priključe tom timu.

Izvor i foto: Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još