• Početna>
  • Vesti>

Petković: Ponoš nema nikakav kredibilitet da se izdaje za nekog ko mari za KiM

Foto: Tanjug

Član predsedništva Srpske napredne stranke Petar Petković izjavio je danas da se angažovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića po pitanju Kosova i Metohije i te kako vidi po onome što je učinjeno, a da predsednički kandidat koalicije “Ujedinjena Srbija”  Zdravko Ponoš pripada političkom miljeu koji je Srbiji, prema njegovim rečima, doneo sramotu i poniženja.

“Svaki put kada Zdravko Ponoš izgovori reč „Kosovo“, dok Metohiju retko i pominje, u sećanje čitavog srpskog naroda priziva košmarne slike i trenutke iz najsramnijeg perioda novije srpske političke istorije, kada su i on i njegovi današnji politički partneri Srbiju bacili na kolena i uskratili joj svaku mogućnost da se bori za zaštitu svojih državnih i nacionalnih interesa” naveo je Petković.

“Reč je o ljudima koji su Srbiji izdejstvovali poniženje pred Međunarodnim sudom pravde, koji su dijalog o našoj južnoj pokrajini izmestili iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije, udarili faktičke granice između centralne Srbije i njene južne pokrajine, potpisali niz katastrofalnih tehničkih sporazuma sa Prištinom i rasformirali junački Prištinski korpus” dodao je Petković.

Dalje, Petković podseća na učinak sadašnjeg državnog rukovodstva.

“Umesto njihovog cunamija međunarodnih priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, sadašnja vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem je izdejstvovala niz povlačenja priznanja, obezbedila ogromna ulaganja na KiM kakvih nije bilo u poslednjih 40 godina i rezultati najbolje govore o tome kakve je ko imao namere kada je reč o Kosovu i Metohiji. Političar Ponoš čiji je zadatak bio da uništi Vojsku Srbije i da našu zemlju mimo volje građana uvede u NATO, nema nikakav kredibilitet da se danas izdaje za nekog ko mari za Kosovo i Metohiju” .

Petković je izneo stav da je Ponoš “simbol vremena u kojem je Srbija izgubila samopoštovanje i pljačkom i nesposobnošću sluganske političke elite dovedena na ivicu opstanka, i svako ko se seća tog vremena ne može, a da ne bude začuđen njegovom drskošću i uverenjem da su građani Srbije bez pameti i pamćenja i da će ga nagraditi za sve što je činio na štetu sopstvene zemlje”.

Izvor: Saopštenje

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još