• Početna>
  • Vesti>

Kosovski ministar odbrane traži od KFOR-a da pojača prisustvo na severu KiM

Kosovski ministar odbrane Armend Mehaj sastao se sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem i tom prilikom zatražio od njega da poveća trupe ove misije na severu Kosova, zbog, kako je rekao “situacije u Ukrajini”.

“U cilju bliske koordinacije sa KFOR-om, nakon vojne agresije Rusije na Ukrajinu, u Generalštabu KFOR-a, sastao sam se sa komandantom KFOR-a general – majorom Ferenc Kajarijem. Ovom prilikom sam zatražio veće prisustvo trupa KFOR-a na severu Kosova i veće pojačanje njegovog kontingenta” napisao je Mehaj.

Prema Mehajevim rečima, dogovorena je i pojačana koordinacija između kosovskih bezbednosnih instotucija i međunarodne vojne misije.

“Dogovorili smo sa generalom Kajarijem da povećamo koordinaciju između bezbednosnih institucija zemlje i Kfora, kao i da povećamo kapacitet i budnost na celoj granici zemlje. Destabilizujuće tendencije Rusije i njenih satelita prema našoj zemlji i regionu Zapadnog Balkana su već jasne i mi ćemo im se suprotstaviti zajedno sa našim saveznicima”, napisao je Mehaj na svom Fejsbuk nalogu.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Fejsbuk stranica Armend Mehaj

Comments

Pročitaj još