• Početna>
  • Vesti>

Vujičić i Marić: Povećava se broj incidenata i napada na sve što ima srpski prizvuk ili simbol na KiM

Povodom poslednjih dešavanja nastavka kontinuiranog napada na Srpsku listu od strane prištinskih institucija, želimo da ukažemo na sada svima već više nego jasan cilj namere nasilnog uklanjanja simbola političkog jedinstva srpskog naroda na KiM, stoji u saopštenju narodnih poslanika u Skupštini Republike Srbije, Danijele Vujičić i Ljubomira Marića.

Informacija da se ponovo pokušava  privesti potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić i to bez bilo kakvog pravnog osnova, dovoljno govori o sada jasnoj nameri da se izbriše svaki vid oblika srpskog jedinstva na Kosovu i Metohiji.

Orkestrirana, očigledno dobro organizovana i sistemski pordžana konstantna aktivnost koja ima za cilj zabranu života i opstanka legitimnih političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji, na prvom mestu Milana Radoičića kao očigledno prioritetno žigosanog od strane pojedinih centara moći u Prištini, sada je prešla u otvoreni progon na jednog čoveka sa ciljem trajnog rasformiravanja svakog otpora obespravljivanju srpskog naroda  na Kosovu i Metohiji.

Pokušaj hapšenja potpredsednika Srpske liste ukazuje na čistu političku odmazdu koja se sprovodi kroz iskonstruisane krivično-pravne procese u kvazi sistemu koji funkcioniše po pravilu dvostrukih aršina. Simptomatično je da se u zadnjih godinu dana sve više povećava broj incidenata i napada na sve što ima srpski prizvuk ili simbol na Kosovu i Metohiji, što se nažalost uvek u prošlosti dešavalo pred neki ozbiljniji incident usmeren ka proterivanju, zastrašivanju i progonu Srpskog naroda na Kosmetu.

Izvor: Radio Mitrovica sever/Saopštenje

Comments

Pročitaj još