• Početna>
  • Vesti>

Selaković: Srbija opredeljena za jačanje svih vidova saradnje sa SAD

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sastao se sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i poručio da je Srbija strateški opredeljena da intenzivira politički dijalog na najvišem nivou i unapredi ukupnu saradnju sa SAD.

Selaković je naglasio da je Srbija zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje sa SAD, ujedno ukazavši na značaj prisustva i poslovanja brojnih značajnih američkih kompanija u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Nikola Selaković zahvalio je na kontinuiranoj podršci Vašingtona na putu ka punopravnom članstvu Srbije u EU, i poručio da reforme i unapređenje svih segmenata našeg društva ostaju naš prioritet.

Šef srpske diplomatije istakao je da su mir, stabilnost i bezbednost u regionu vrhunski interes Srbije.

Selaković je zahvalio SAD na principijelnoj podršci inicijativi “Otvoreni Balkan”, kao modelu ekonomskog povezivanja regiona.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je ponovio da naša strana ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu rešavanja otvorenih pitanja i postizanja obostrano prihvatljivog dogovora.

U svetlu prošlogodišnjeg obeležavanja jubileja, 140 godina diplomatskih odnosa, Selaković je ukazao da bi i u budućnosti trebalo nastaviti sa isticanjem pozitivnih primera istorijskog savezništva, u cilju jačanju naših odnosa i partnerske saradnje, dodaje se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri. 

Izvor RTS


Comments

Pročitaj još