• Početna>
  • Vesti>

Opština Zvečan donirala Domu zdravlja tri koncentratora kiseonika i autoklav

Opština Zvečan donirala je Domu zdravlja tri koncentratora kiseonika i autoklav, aparate koji će zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi olakšati rad i omogućiti im da pacijentima pruže neophodnu zdravstvenu uslugu.

Koncentratori kiseonika koji su neophodni za pacijente koji su na kiseoničnoj terapiji i autoklav, bez koga je gotovo nemoguć rad stomatološke službe, od velikog su značaja za rad Doma zdravlja u Zvečanu.

“Doneli smo danas tri koncentratora i aparat autoklav za sterilizaciju instrumenata za službu stomatologije. Ovo je skromna pomoć od 5 000 evra, nadam se da će se saradnja opštine Zvečan i Doma zdravlja nastaviti i u 2022. godini, još bolja i na većem nivou. Očekuju nas i drugi projekti kao što je rešavanje krova na Domu zdravlja možda i nadogradnja ukoliko bude sredstava, i da vidimo šta ćemo da radimo sa starim Stacionarom, fizijatrijom, rekao je gradonačelnik Zvečana dr Dragiša Milović.

“Ova donacija je značajna za lečenje poskovid stanja kod pacijenata koji imaju potrebe za kiseoničnom terapijom. Ovo je samo nastavak uspešne saradnje, a kao što je gradonačelnik rekao, očekujemo nastavak saradnje a sve u cilju što boljrg pružanja usluga našim pacijentima a zaposlenima olakšalo rad”, kazao je direktor Doma zdravlja Zvečan dr Ivan Vasić.

Opština Zvečan će i u narednom periodu ulagati u zdravstvo kako bi se zdravstvena zaštita građana podigla na još veći nivo.

Izvor i Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još