• Početna>
  • Vesti>

Carina: Sproveli smo akciju sa KP na severu Kosova – vršene provere preduzeća, nije bilo incidenata

Kosovska Carina potvrdila je upravo da je ovog jutra izvršila pretres na tri lokacije na severu Kosova. Za razliku od građana opštine Zubin Potok koji su za KoSSev danas ranije kazali da su u akciji učestvovali i pripadnici specijalnih jedinica, iz Carine su samo naveli da je ona izvedena uz pomoć Kosovske policije, bez daljeg preciziranja.

Akcija je započeta u ranim jutarnjim satima s ciljem vršenja pretresa u preduzećima koja posluju u regionu Zubinog Potoka, odnosno na dve lokacije u selu Zupče i još jedne u selu Ugljare, naveli su u saopštenju.

Preciziraju da su kontrole vršene zbog navodne utaje poreza i šverca, ali i da je operacija protekla bez ikakvih incidenata.

Iz Carine poručuju da će da nastave da vrše aktivnosti u okviru svojih dužnosti na celoj teritoriji Kosova, u saradnji sa drugim organima, a s ciljem sprečavanja ilegalnih aktivnosti.

Pozvali su građane da prijave slučajeve neetičkog ponašanja carinskih službenika na broj telefona 080050095.

Podsetili su i da je nedavno pokrenuta aplikacija eDogana koja takođe omogućava prijavljivanje nepravilnosti i neprofesionalnog ponašanja.

Da je u ranim jutarnjim satima na teritoriji opštine Zubin Potok sprovedena akcija, potvrdilo je prethodno za KoSSev više meštana ove opštine.

Međutim, svi oni su posvedočili da su u akciji učestvovali i pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije.

Jedan od čitalaca kazao je da je nešto pre 06.00 časova u selu Donje Varage primetio više od deset oklopnih vozila koja su bila raspoređena širom sela.

Kako je rekao, specijalci su bili i u selu Zupče. Neki od meštana su čak naveli da su videli specijalce kako navodno izlaze iz lokalne zadruge i „odnose neke papire“.

KoSSev portala je ovog popodneva pokušao da dobije zvaničnu potvrdu o akciji, međutim, uprkos više pokušaja, nismo dobili odgovor ili nismo uspeli da stupimo u kontakt sa predstavnicima Kosovske policije u Prištini, kosovskim ministrom unutrašnjih poslova i gradonačelnikom Zubinog Potoka.

Sa druge strane, policija regiona Sever potvrdila je za KoSSev da njihovi službenici ne učestvuju u akciji.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još