• Početna>
  • Vesti>

Stano: Ne postoji spremnost Beograda i Prištine za dijalog

Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u proces.

Peter Stano, portparol EU naveo je da je preduslov za održavanje narednog sastanka spremnost strana da se dogovore o konkretnim rezultatima za dobrobit svojih građana.

“Nedavni kontakt vioskog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost (Žozep Borel) i diplomatija u njegovo ime od specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka pokazali su da u ovom trenutku ne postoji takva spremnost”, naveo je Stano u pisanom odgovoru koji je dostavio medijima.

Naime, mogućnost održavanja novog susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučiċa i kosovskog premijera Aljbina Kurtija do kraja godine, prošlog meseca nagovestio je šef evropske diplomatije Žozep Borel.

Krajem novembra specijalni izaslanik EU za dijalog posetio Beograd i Prištinu u pokušaju da organizuje novu rundu razgovora na najvišem politčkom nivou.

Izvor: Radio Slobodna Evropa

Foto: N1

Comments

Pročitaj još