• Početna>
  • Vesti>

U Lipljanu proslavljen praznik Vavedenje Presvete Bogorodice

Svetom arhijerejskom liturgijom i rezanjem slavskog kolača u Lipljanu je obeležena hramovna i opštinska slava Vavedenje Presvete Bogorodice. Obeležavanju slave prisustvovao je veliki broj vernika, lokalni i predstavnici Vlade Srbije.

Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom Vavedenju Presvete Bogorodice u Lipljanu služio je vladika raško-prizrenski Teodosije.

Liturgiji je prisustvovala predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Čestitajući praznik svim Lipljancima, Šubarić je kazala da “na ovaj način čuvamo svoje svetinje i tradiciju”.

„Srećna sam što sam danas u Lipljanu gde SPC i vernici obeležavaju praznik Vavedenja Presvete Bogorodice. Lipljancima čestitam ovaj veliki praznik uz želju da donese ljubav, mir, razumevanje i poštovanje među ljudima. Čuvajmo naše svetinje, čuvajmo i poštujmo našu tradiciju, jer samo tako možemo da ostanemo i opstanemo na ovom prostoru“, poručila je Šubarić.

Današnji praznik SPC i vernicima čestitao je i pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić.

„Naša vera, naša kultura i tradicija su izvor naše snage i njima možemo da zahvalimo što opstajemo tako dugo na ovom prostoru. Kancelarija za KiM je prisutna ovde, svakog dana smo sa našim ljudima i pokušavamo da rešavamo probleme koje imaju. Radujem se što sam danas ovde i što sam imao priliku da razgovaram sa njima“, kazao je Vujić.

Izvor: Naša Gračanica,Kim

foto Naša Gračanica

Comments

Pročitaj još