• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Glas za Srpsku listu jeste glas za ZSO, za bolji život i čvrste veze sa Srbijom

Potpredsednik Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Štrpca, Dalibor Jevtić izjavio je danas da se nada da Priština pred izbore neće povući neke nove poteze, ali i istakao da međunarodna zajednica sada zna da je pozicija Srbije vojno i ekonomski znatno bolja i da sa njom mora da se razgovara, prenosi Tanjug.

On je gostujući na televiziji Pink, rekao da je pozicija Srbije sada bolja, pre svega zbog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da je “ekonomski jača i snažnija i istakao da predstavnici međunarodne zajednice to imaju u vidu kada se radi o njihovim odlukama u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji”.

Jevtić je poručio da je glas za Srpsku listu na predstojećim izborima, glas za Zajednicu srpskih opština, za bolji život i čvrste veze sa Srbijom, ali i naveo da je trenutna situacija veoma izazovna.

“Svakodnevno se susrećemo sa različitim izazovima. Albanci žele da neko drugi dođe na vlast u Srbiji, a Srpsku listu vide kao projekat Srbije.

Mi imamo i Srbe koji nisu razumeli važnost političkog ujedinjavanja i koji su se zarad svojih sitnih interesa organizovali politički kako bi umanjili snagu Srpske liste, napadali Aleksandra Vučića”, rekao je Jevtić.

Prema njegovim rečima, cilj Albanaca je da Srbi u lokalnim skupštinama nemaju dvotrećinsku većinu koja je prelomna za odluku o pridruživanju ZSO.

“Cilj Albanaca je da nemamo tu dvotrećinsku većinu u lokalnim skupštinama i da na taj način pokušaju da umanje broj opština koje će biti deo Zajednice. To je bio cilj i kada su formirane političke opcije imenom i prezimenom Srba koji suštinski rade za njihove intererse”, rekao je Jevtić.

On je zaključio da jedinstvo koje je uspostavljeno zahvaljujući Vučiću i tadašnjem direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću sada smeta, kao i da je pogubno što sada među, kako je rekao, “Kurtijevim Srbima” ima sada nekih mladih koji nisu svesni opasnosti.

“Imamo informacije da neki od njih rade za kosovsku obaveštajnu službu. Sve ono što se dešava ovih dana je alarmantno i zabrinjavajuće, a mi ćemo učiniti sve da do izbora ne dođe do incidenata i da ne nasedamo na provokacije. Jasno je da ćemo pobediti na tim izborima”, zaključio je Jevtić.

Izvor Tanjug

Foto Kosovo Online

Comments

Pročitaj još